Spring » Specials » Bali
Beleef, schrijf en deel

Wat Bali zo mooi maakt

Wat Bali zo mooi maakt Bali wordt niet voor niets een paradijsje genoemd. Het eiland is niet groot maar heeft ontzettend veel te bieden. U kunt er genieten van prachtige bezienswaardigheden, witte stranden waar surfers zich helemaal uit kunnen leven en de culturele invloeden ziet u overal terug. Tempels, offers, ceremonies, geuren van wierrook. Uw reis naar Bali zal om niet te vergeten zijn.

Het eiland Bali

Ver weg van Nederland, midden in de Indische Oceaan ligt een prachtig eiland, Bali. Bali hoort bij Indonesië en meet slechts 5561 km². Het eiland met zijn prachtige natuur, oneindige bezienswaardigheden en lieve mensen is een bezoek helemaal waard.

Religie

Houdt u van religie, het grootste deel van de Balinezen zijn hindoes en overal zijn tempels en heilige plaatsen terug te vinden. Een bekende tempel op Bali is Pura Tanah Lot, waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Ervaar hoe geweldig het geloof op dit eiland naar voren komt.

Kijk en geniet

Prachtige rijstterrassen met weidse uitzichten, vulkanen met bronnen, watervallen van soms wel 40 meter hoog, er is genoeg te zien en te beleven.

Cultuur

In de steden en dorpen snuift u de cultuur op. Markten, winkelstraten, allerlei ambachten, kunstenaarswijken, u moet het met eigen ogen gezien hebben. Bali heeft zijn uitstraling ook te danken aan dans, muziek en theater. Overal hoort u de klanken van de Gamelan en ziet u vrouwen en meisjes in prachtige jurken de mooiste dansen uitvoeren.

Kortom, ga, zie en beleef de tijd van je leven!

Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring
Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring
Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring
Bali: Dans, muziek en theater

Bali: Dans, muziek en theater

Bali, een vredevol eiland van Indonesie. Het ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het westelijkste eiland, van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km². Een groot deel…
Bali: Gitgit waterval

Bali: Gitgit waterval

De Gitgit is de hoogste waterval van Bali. Bent u goed ter been, dan is deze waterval het bezichtigen absoluut waard. Het is een stukje wandelen, wat door sommige mensen als een pittige wandeling word…
Bali: Pura Tanah Lot

Bali: Pura Tanah Lot

Voor een geweldige zonsondergang is een bezoek aan Pura Tanah Lot een echte aarader. Deze Balinese tempel ligt aan de westkust van Bali. Op een prachtige locatie in zee, bovenop een rots. Het speciale…
Bali: Steden en dorpen

Bali: Steden en dorpen

Drukke steden met winkels, restaurantjes, en markten, en rustige dorpen met traditionele huizen, arme lieve mensen en oude scholen. Bali is van alle markten thuis. Van gezellige winkelplaats naar een…
Gepubliceerd door Spring op 31-05-2011, laatst gewijzigd op 26-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Infoteur Spring
Schrijf mee!